Domov
Kdo smo
O dejavnosti
razvoja kakovosti
Aktualni projekti
in naloge
Razvoj področja
in pomembni mejniki
Mednarodno
sodelovanje
Povezave
Piškotki
Aktualne vsebine
Vabljeni k ogledu novega spletnega portala MOZAIK KAKOVOSTI
Na ACS smo v letu 2017 razvili spletno zbirko priporočil, pripomočkov in dobrih praks o samoevalvaciji v izobraževalni organizaciji - Mozaik kakovosti.
Več...
ACS je v letu 2017 usposobil novo skupino svetovalcev za kakovost izobraževanja odraslih
V programu Temeljni program usposabljanja svetovalcev za razvoj kakovosti v izobraževanju odraslih se je usposobilo 20 novih svetovalcev za kakovost.
Več...
Druga delavnica omrežja svetovalcev za kakovost v letu 2017
12. oktobra smo na ACS izpeljali jesensko srečanje omrežja svetovalcev za kakovost - obstoječim svetovalcem so se pridružili tudi letos usposobljeni in imenovani svetovalci.
Več...
Izobraževalno srečanje organizacij, nosilk Zelenega znaka kakovosti
22. novembra na ACS pripravljamo izobraževalno srečanje organizacij, ki bodo pravico do uporabe Zelenega znaka kakovosti podaljševale ali na novo pridobile v letu 2018.
Več...
Rezultati in učinki izobraževanja odraslih
Izšla publikacija: Rezultati in učinki izobraževanja odraslih: priporočila za presojanje rezultatov in učinkov izobraževanja, izobraževalnih dejavnosti ter izobraževalnih projektov
Več...
Pristop k samoevalvaciji POKI
Vabljeni k ogledu promocijske knjižice, ki opisuje model samoevalvacije izobraževanja odraslih - pristop POKI. Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku.
Več...
Tretji del temeljnega usposabljanja za bodoče svetovalce za kakovost

Kakovost   Dogodki   Tretji del teme...

Udeleženci so v parih izvedli kolegialno presojo spletnih strani o kakovosti


Uvod v spletne videokonference s pomočjo platforme VOX


Delo v skupinah - udeleženci so se morali preizkusiti tako v vlogi gosta videokonference, kot tudi v vlogi gostitelja videokonference

23. marca 2017
smo zaključili z zadnjim dnem temeljnega usposabljanja novih svetovalcev za razvoj kakovosti v izobraževanju odraslih, ki smo ga izvedli v okviru projekta »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018«.

Bodoči svetovalci za kakovost so se seznanili z izjavo o kakovosti in vlogo svetovalca pri njenem oblikovanju in uporabi v praksi. Dobili so tudi natančna navodila, kako se po usposabljanju v svojih organizacijah lotiti priprave zapisa standardov kakovosti v obliki Izjave o kakovosti oz. kako se lotiti prenove Izjave za tiste primere, ko organizacije to izjavo že imajo. Seznanili smo jih tudi s priporočili za oblikovanje spletne (pod)strani o kakovosti. Udeležencem smo predstavili tudi zasnovo načrta dela svetovalca za kakovost v izobraževalni organizaciji - prejeli so navodila za pripravo osebnega načrta dela svetovalca za kakovost v svoji organizaciji, ki bo podlaga za njihovo delo v letošnjem letu.

V drugem delu usposabljanja so se bodoči svetovalci za kakovost usposobili za uporabo spletnih seminarjev VOX. Predavatelj mag. Radovan Krajnc jim je predstavil prednosti uporabe platforme Adobe Connect VOX za izpeljavo spletnih videokonferenc (omogoča jih Arnes) ter jih praktično vodil, da so se preizkusili tako v vlogi gosta spletne vikdeokonference, kot tudi v vlogi gostitelja videokonference. 
 
Po zaključenem usposabljanju se bodo udeleženci, ki bodo uspešno opravili vse obveznosti po programu, lahko vključili v nacionalno omrežje svetovalcev za kakovost izobraževanja odraslih (potrebno bo tudi formalno imenovanje s strani ravnatelja/direktorja) in se priključili že delujočim svetovalcem za kakovost.

Dogodki v letu: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 |


 
    

English
POKI
Svetovalci za kakovost
Ekspertna zunanja evalvacija
Spodbude za kakovost
Slovar pojmov
Knjižna polica
Spletne zbirke
Nosilci znaka POKI
Dobitniki priznanj
Dogodki
NOV SPLETNI PORTAL MOZAIK KAKOVOSTI

Izobraževalno srečanje organizacij za podaljšanje pravice do uporabe Zelenega znaka kakovosti

Jesensko srečanje svetovalcev za kakovost
 (C) 2003-2018 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 16.01.2018, 11:06
zadetki: 0, računalniška izvedba: Franci Lajovic, Robert Šmalc, urednici: Jasmina Orešnik Cunja, Aleksandra Radojc